Langs de zeven meren

Beschrijving

Een kaarsrechte weg door de vlakke steppe voert van Bariloche naar een schitterend gebied met immense meren vol langgerekte eilanden, dichtbeboste heuvels en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Je rijdt met je eigen huurauto, dus je bepaalt zelf waar en wanneer je stopt. Onderweg wandel je langs watervallen, klim je naar hoge uitkijkpunten voor indrukwekkende vergezichten en kun je allerlei dieren spotten.

De afstand van Bariloche naar Villa de Angostura bedraagt zo'n vijfentachtig kilometer. Daar kun je mooie wandelingen maken in het Parque Nacional Los Arrayanes of de bergen intrekken met de mountainbike. Ook kun je een boottocht maken naar het Victoria-eiland, het grootste eiland in het Nahuel Huapi-meer. 

Honderdtien kilometer naar het noorden ligt San Martin de los Andes. Deze route is de belangrijkste toeristische attractie van de regio. Ook hier wisselt het ene mooie plaatje het andere af.

Eigenlijk zijn er tijdens deze route acht meren te zien. Van zuid naar noord zijn dit de Nahuel Huapi, Lago Espejo, Correntoso, Escondido, Villarino, Falconer, Machónico en het Lago Lácar. Aan de oever van dit laatste meer zul je overnachten.

In het Lanín National Park ten noorden van San Martín vind je boomsoorten die alleen in dit deel van Argentinië groeien. Er leven ook herten, poema's en everzwijnen. De machtige Lanín vulkaan Lanín torent met zijn 3776 meter boven alles uit.

Tijdens de reis terug naar Bariloche (190 km) kun je een paar mooie plekken bezoeken. Geniet bij Villa Quila Quina van het prachtige uitzicht op het uitgestrekte meer, waarachter dramatische bergketens opdoemen.

Bezoek het dorpje Villa Traful of wandel langs de Rio Manso naar de Cascada de los Alerces, waar het water naar beneden klettert. Aan het eind van de dag lever je in Bariloche de huurauto in.

Programma

Dag 1: Villa La Angostura

El Faro Boutique

Dag 2: Villa La Angostura

El Faro Boutique

Dag 3: San Martín de los Andes

La Casa de Eugenia

Dag 4: San Martín de los Andes

La Casa de Eugenia

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen