Het vruchtbare Naxos

Beschrijving

Welkom op Naxos. Het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen is gezegend met schitterende witte zandstranden, lieflijke witte dorpjes, historische gebouwen, tempelcomplexen uit de oudheid en vruchtbare valleien waar olijfbomen, druiven en citrusbomen worden verbouwd.

Je kunt uren slenteren door de steile geplaveide straten en smalle steegjes van Naxos-stad waar knalroze bougainvillae de witgepleisterde huizen siert. Verscholen in deze wirwar van straten, vind je een aantal bijzondere historische bezienswaardigheden zoals de spierwitte kerk van Panagia Filotitissa. 

Op de top van de heuvel torent het Venetiaanse kasteel boven het stadje uit. In de steegjes en langs de waterkant vind je tal van restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Even verderop, op een schiereilandje, ligt de indrukwekkende Portara. Deze zes meter hoge marmeren poort van de nooit afgebouwde Apollo tempel werd in de zesde eeuw voor Christus gebouwd.

De zandstranden van Naxos zijn uitnodigend. Ten zuiden van Naxos-stad strekt het populaire strand van Agios Prokopios zich uit tot aan de baai van Agia Anna. Andere mooie stranden zijn Agios Georgios, Plaka en Mikri Viglia.

Het schitterende binnenland van Naxos is ook de moeite van het verkennen waard. Het beste huur je een auto voor een paar dagen om zoveel mogelijk te zien. Zo kun je de marmeren Tempel van Demeter (Dimitra) uit het jaar 530 voor Christus bezoeken. Het autovrije bergdorp Apiranthos is zeker een stop waard. Het ligt op de hellingen van de berg Fanari op 800 meter hoogte. Parkeer de auto aan de rand van het dorp en verken de steegjes en het dorpsplein te voet. Ook het traditionele Filoti ligt in het heuvelachtige binnenland. Als je van wandelen houdt, kun je van het dorpje Egares naar Keramoti lopen. Het oude Halki (ook wel Chalki) ligt in het hart van Naxos en was ooit de hoofdstad van het eiland. Het is een pittoreske plek en een goed startpunt voor wandelingen in de omgeving. Volg gewoon de borden in het centrum die je naar de wandelingen leiden.

Programma

Dag 1: Naxos

Katerina

Dag 2: Naxos

Katerina

Dag 3: Naxos

Katerina

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen