Tempels en kunst in Kagawa

Beschrijving

De regio Kagawa is een verzameling van hoogtepunten van het oude en nieuwe Japan met de historische 88 tempelroute en het kunsteiland Naoshima

In Takamatsu vind je een van de mooiste tuinen van het land. Tot de aanleg van de indrukwekkende Seto Ohashi Bridge in 1988 vormde de haven van Takamatsu de belangrijkste verbinding met Japan’s hoofdeiland Honshu. 

Langzaam is Naoshima veranderd van visserseiland in een plek waar kunst en natuur op een prachtige manier samengaan. De bewoners zijn de afgelopen decenia, net als op vele andere eilanden in de Japanse binnenzee, vertrokken naar de steden.

Verspreid over het eiland staan door moderne architecten ontworpen musea waarin hedendaagse kunst tentoongesteld wordt. In het dorpje Honmura vind je het Art House project, waar oude verlaten vissershuisjes zijn omgetoverd tot musea, waarbij respectvol is omgegaan met de oorspronklijke architectuur. Je kunt alle huisjes op je gemak te voet bezoeken.

Het Benesse Museum is een schitterend modern gebouw van Anda Tadao waarin in grote, lichte zalen moderne werken van onder andere Jasper Johns en Andy Warhol zijn te bewonderen. Rondom het Benesse museum, in het gelijknamige park, staan in een beeldentuin werken van onder andere de Nederlander Karel Appel.

Enkele Monets zijn te bewonderen in het Chichu Art Museum, net ver van Benesse Museum. Het Lee Ufan Museum is vernoemd naar de Koreaanse minimalist, die totaal verschillende voorwerpen combineert en ze zo in een nieuwe context plaatst.

In het kleurrijke verlichte badhuis I Love Yu kun je samen met de bewoners van het eiland aan het eind van de dag een heerlijk bad nemen. Je vaart er heen vanuit Takamatsu, maar is ook bereikbaar vanaf Uno (een uurtje vanaf Okayama).

De Ritsurin Koen in Takamatsu stamt uit de vroege Edo periode (17e eeuw). Het duurde een eeuw om de tuin te creëren. Je vindt er veel vijvers waar omheen de paden cirkelen. Op de achtergrond zie je de groene Mount Shiun.

In het Takamatsu Museum of Modern Art kom je alles te weten over de laatste stand van de Japanse kunstwereld. En zoals in vele Japanse steden kun je ook een bezoek brengen aan het stadskasteel, waarvan de bouw begon in 1588.

Kijk vanaf de Yashima berg uit over de drukke Hama-nada zee en bezoek daar een van de tempels van de pelgrimsroute. Leer van alles over de regionale architectuur in Shikoku Mura aan de voet van Yashima en proef van de Sanuki Udon, een lekkernij die kenmerkend is voor Takamatsu.

Kompira-san is het belangrijkste heiligdom van de tempels die zijn toegewijd aan zeevaarders. Het is prachtig gelegen op de Mount Zozu boven Kotohira. De beklimming telt 1.368 treden en de mythe dat je moet lijden om de top te bereiken is met zoveel treden dan ook wel een beetje waar.

In deze bouwsteen heb je keuze om te overnachten in Takamatsu, het eiland Noashima of een combinatie van beiden.

Programma

Dag 1: Takamatsu

Okura

Dag 2: Takamatsu

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen