Bergen, tempels en dorpjes tijdens de Jomsom Trek

Beschrijving

Pokhara – Jomsom (2743 m) – Kagbeni (2800 m) –  Muktinath (3710 m) – Marpha (2670 m) – Jomsom – Pokhara

Vanaf Pokhara vlieg je met een klein vliegtuigje tussen de reuzen van het Annapurna massief door naar het bergdorpje Jomsom. Gedurende de trekking loop je door de valleien midden in het Annapurna-massief. Het dorpje Jomsom is het startpunt van de trekking naar de authentieke Thakhali dorpjes langs de Kali Gandaki rivier. Tijdens de trekking heb je een adembenemend uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen, maar je kunt ook genieten van tempels, bijzondere kloosters en de ongerepte natuur. Ook maak je kennis met de vriendelijke bevolking. 
Jomsom, Kagbeni, Muktinath en Marpha zijn de dorpjes die je aandoet tijdens de trekking. In Kagbeni kun je een oud klooster bezoeken. De monniken zijn vriendelijk en misschien word je zelfs uitgenodigd om in het klooster het bidritueel bij te wonen. Vanaf het dak van het klooster heb je een prachtig uitzicht over Kagbeni en de omgeving. 
Vanuit Kagbeni  wandel je naar het bedevaartsoord Muktinath, waar een belangrijk klooster ligt voor zowel boeddhisten als hindoes. Het klooster trekt veel pelgrims dus er is genoeg te zien. 
Tot slot wandel je naar het authentieke dorpje Marpha, wat vooral bekend is vanwege de appelboomgaarden in deze regio. Ook Marpha heeft een Tibetaans karakter, waar de gebedsvlaggen uitbundig wapperen tussen de witgekalkte huizen. 

Houd er rekening mee dat de binnenlandse vluchten nog niet inclusief zijn in deze bouwsteen. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid. Een indicatie voor de vluchtprijs Pokhara - Jomsom is ca. € 115 per persoon per enkele reis.Bij een aanvraag ontvang je van ons een offerte met daarin de actuele prijs voor jouw gewenste reisdatum.

Uitgebreide reisbeschrijving

gedetailleerde dag-tot-dag-beschrijving


Programma

Dag 1: Kagbeni

Teahouse lodge Kagbeni

Dag 2: Muktinath

Teahouse lodge Muktinath

Dag 3: Marpha

Teahouse lodge Marpha

Dag 4: Jomsom

Teahouse lodge Jomsom

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen