De middeleeuwse hoofdstad Kathmandu

Beschrijving

Bij aankomst in de Nepalese hoofdstad Kathmandu word je meteen geconfronteerd met de gezellige chaos van rinkelende fietsbellen, straatventers, verdwaalde koeien, toeterende rikshaws en bedelende sadhu’s (heilige bedelaars). Hoewel bepaalde delen van de stad zeker veranderingen hebben ondergaan door modernisatie en het toerisme, zijn er nog altijd wijken te vinden waar je kunt rondslenteren door een wirwar van nauwe straatjes, pleintjes en tempeltjes

Onontkoombaar zijn de vele winkels van Kathmandu. De wijk Thamel puilt ervan uit, maar ook verscholen in de achterafstraatjes kom je ze tegen. In de hele stad vind je gezellige restaurantjes waar je niet alleen goed Nepalees en Indiaas, maar ook gewoon westers kunt eten. Vaak zijn deze eetgelegenheden uitgerust met een dakterras of een tuin, waar het heerlijk is om even bij te komen van een drukke dag en jezelf te verwennen met een lekker stuk appeltaart of een heerlijke cocktail. Ook zijn er in de laatste jaren tal van bakkerijtjes bijgekomen dus 

In Kathmandu lijkt het soms net alsof je in de middeleeuwen bent beland. De stad is bekend om zijn eeuwenoude Boeddhistische en Hindoeïstische tempels, paleizen en pagodes. De bekendste hiervan staan op het Durbar Square; hét centrale plein van de stad. Het is er gezellig druk en ook hier overal vind je leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. 

Een van de meest indrukwekkende en oudste stupa’s van het land is de Swayambhunath Stupa, kortweg Swayambhu. Hij wordt ook wel de Monkey Temple genoemd om de vele apen die er rondhangen.

De enorme Boudhanath Stupa is symbolisch voor Kathmandu en een van de grootste en bekendste stupa’s van het land. Niet ver van de Boudhanath  aan de heilige Bagmati rivier, bevindt zich de belangrijkste hindoeïstische tempel van Nepal: de Pushupatinath. Hier vinden dagelijks lijkverbrandingen plaats. Als niet-hindoe kun je de tempel niet betreden maar de crematies kunnen wel door iedereen vanaf de oever van de rivier gadegeslagen worden.

Programma

Dag 1: Kathmandu

Timber House

Dag 2: Kathmandu

Timber House

Dag 3: Kathmandu

Timber House

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen