De tweedaagse Incatrail

Beschrijving

De Incatrail naar Machu Picchu (2400m) is een van de beroemdste wandeltochten ter wereld. Verken de eeuwenoude Incapaden door de Andes in een tweedaagse versie in internationaal gezelschap.

De trein brengt je binnen drie uur naar het beginpunt: kilometerpaal 104. Daar staat de gids op je te wachten. Je steekt de Urubambarivier over en begint aan een stevige klim naar de indrukwekkende ruïnes van Wiñay Huayna (2650m). Daar breek je je lunchpakketje aan.

Van Wiñay Huayna wandel je door het diepgroene nevelwoud tussen de orchideeen door naar de zonnepoort Intipunku (2745m). Daar vandaan kijk je uit over Machu Picchu dat in de verte ligt. Vanaf een uitkijkpunt op de site kun je al een paar mooie foto's nemen.

Je overnacht in een eenvoudig hotel in Aguas Calientes(2000m). Je kunt er genieten van de warmwaterbaden en 's avonds ga je gezellig eten met de wandelgenoten en de gids.

De volgende dag leer je de beroemde Incastad met je gids uitgebreid kennen. Je reist met de bus op en neer naar de ingang. In de loop van de middag of begin van de avond reis je per trein weer terug naar Cuzco. 

Belangrijk
Wegens grote populariteit en het beperkt aantal toegangskaarten per dag is het raadzaam de Incatrail minstens een half jaar van te voren te boeken. Voor het hoogseizoen (juni tot oktober) wordt zelfs ook wel de termijn van een heel jaar genoemd. Boeken bij YourWay2GO betekent nog niet dat je plaats op de Incatrail is gegarandeerd

Bij boeking zullen wij de Incatrail reserveren. Pas na bevestiging door onze lokale agent in Peru is jouw plaats op de Incatrail definitief. Tijdens de Incatrail worden tenten, levensmiddelen en kookgerei gedragen door dragers. Zelf draag je je persoonlijke bagage, inclusief je slaapzak. Mocht je een persoonlijke drager willen huren (hij draagt tot 15 kilo), dan zul je dat bij boeking moeten aangeven. Naderhand een drager bijboeken is niet mogelijk.

Paspoort
Bij het boeken van de Incatrail is het van groot belang dat het paspoort waarmee je Incatrail boekt het zelfde paspoort is als waarmee je de Incatrail loopt. Met een tussentijds vervangen paspoort word je niet toegelaten op de Incatrail: in dat geval zul je (een kopie van) je oude paspoort mee moeten nemen.
Een nieuw paspoortnummer moet in ieder geval zo snel mogelijk worden doorgegeven aan YourWay2GO.

Kosten voor wijziging van paspoortgegevens na boeking die de Incatrail aan ons rekent zullen wij aan je doorrekenen (€15, - per wijziging).

Voor de Incatrail gelden 100% annuleringskosten. Als je wegens gezondheidsredenen tijdens je reis in Peru de Incatrail moet afzeggen, dan kun je wel per trein naar Aguas Calientes reizen en Machu Picchu bezoeken en daarbij gebruik maken van het entreekaartje voor Machu Picchu, de rondleiding door de gids over het complex en het buskaartje van Machu Picchu naar Aguas Calientes (het buskaartje in de andere richting zal je dan moeten aanschaffen). Voor deze kaartjes geldt geen restitutie.

Alle bijkomende kosten voor een alternatief programma zijn voor eigen rekening.

Programma

Dag 1: Incatrail (2d)

Wirachocha Inn

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen