Verborgen Machu Picchu

Beschrijving

Vanuit de voormalige Incahoofdstad Cuzco reis je eerst met de auto naar de Heilige Vallei. Daarna voert de trein je langs diepe en smalle rivierdalen tussen steeds hoger wordende sneeuwtoppen naar het wereldwonder Machu Picchu

Een rondleiding laat je alle belangrijke tempels van dit in 1911 herontdekte heiligdom zien. Het is van een immens vredige schoonheid. Vrijwel alles klopt er aan. De indeling, de ligging tussen de bergen, de wegen die er naartoe leiden.

De sportieve avonturier beklimt één van de twee bergen op de archeologische site.

De landbouwterrassen en de vele tempels. Het moet een belangrijke plek zijn geweest. Dat is misschien nog wel het mooiste van Machu Picchu: dat het nog volledig is omgeven met raadsels. Waarom lag het hier, en waarom is het pas zo laat ontdekt?

Je overnacht in het dorpje Aguas Calientes. Ooit drie huisjes aan het spoor is het nu een verzameling hotels, winkels en restaurants. als je tijd over hebt kun je genieten van een warmwaterbad of een wandeling maken naar de botanische tuin Mandor Pampa.

Belangrijk
Voor een bezoek aan Machi Picchu regelt YourWay2GO jouw entreekaartjes. Dit dient tijdig en zorgvuldig te worden gedaan.

Er zijn vier entreebewijzen. Geef bij het boeken van je reis duidelijk aan welke optie je wenst.

 1. Machu Picchu Inca City
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu.

 2. Machu Picchu Inca City & Museum
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu en het Machu Picchu museum Manuel Chavez Ballon. Dit ligt in het dal bij de brug waar de bussen de Urubambarivier oversteken.

 3. Machu Picchu Inca City & Huayna Picchu berg
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu (2400m) en voor de beklimming van Huayna Picchu (2720m meter), de beroemde piek achter de ruïnes. Vanaf Huayna Picchu (ook wel aangeduid als Wayna Picchu) heb je een spectaculair uitzicht op de Incastad.  Houd rekening met een steile klim over een smal en soms glibberig pad. De meeste mensen doen er drie kwartier tot anderhalf uur over om de top te bereiken die 360 meter hoger ligt dan Machu Picchu.

 4. Machu Picchu Inca City & Machu Picchu berg
  Geldig voor de ruïnes van Machu Picchu (2400m)  en de berg Machu Picchu (3000m). Die berg ligt aan de andere kant van de Inca City dan de berg Huayna Picchu. Het pad is minder steil, en beter geplaveid dan dat van de Huayna Picchu, maar niet minder pittig. Het uitzicht op Machu Picchu en de omliggende bergketens is indrukwekkend.
Geef bij het boeken van je reis meteen je voorkeur aan.

Programma

Dag 1: Aguas Calientes

Wirachocha Inn

 • Zorgvuldig door ons samengesteld
 • Kies je rondreis
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
 • Kies je bouwstenen
 • Bepaal de vertrekdatum
 • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

 • Kies je vertrekdatum en startpunt 
 • Stel je route stap voor stap samen
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen