Stavanger en de Preikestolen

Beschrijving

Hip en historisch Stavanger is niet alleen een heerlijke stad met tal van bezienswaardigheden, maar is ook een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de onvergetelijke natuurlijke schoonheid in de omgeving.

Stavanger ligt aan de kust in het zuidwesten van Noorwegen en is altijd al een belangrijke spil in de Noorse olie-industrie geweest. In het Petroleum Museum kom je er alles over te weten. 

De stad laat zich prima in een dag te voet ontdekken. Het historische centrum, Gamle Stavanger, met z'n goed bewaarde houten huizen uit de 18e en 19e eeuw, ligt in de buurt van de bedrijvige haven. De haven wordt geflankeerd door de kleurrijke huizen van de oude werf. Loop langs de zeilboten en immense cruiseschepen die hier aangemeerd liggen. Vlakbij de haven vind je ook de oudste domkerk van Noorwegen. Een hapje eten en shoppen kun je in de bontgekleurde straat Ovre Holmegate.  

Een van de meest iconische uitzichtpunten ter wereld ligt niet ver van Stavanger. Met een hoogte van ruim 600 meter, drie loodrechte wanden en een afgeplat bovenvlak doet de 'Preekstoel' zijn naam eer aan. Een pittige wandeling van vier kilometer brengt je naar de top van de Preikestolen. De rots torent hoog uit boven het Lysefjord en bovenop word je beloond met een waanzinnig uitzicht. 
 
Een alternatieve en populaire manier om de grootsheid van de natuur van het Lysefjord en de Preikestolen te ervaren is per cruise vanuit Stavanger.

Een andere dagtocht die dankzij social media steeds meer in trek komt is de trip naar Kjeragbolten (alleen mogelijk in de zomer). Een foto van jezelf bovenop het rotsblok, ingeklemd tussen twee bergwanden doet het goed op Instagram. Weet wel waar je aan begint, er wacht je een 10 kilometer lange zware wandeling.  

Kun je geen genoeg krijgen van de spectaculaire hikes in de omgeving van Stavanger, beklim dan de langste houten trap ter wereld: de Flørli 4444. Deze trap volgt een oude pijpleiding van een waterkrachtcentrale bij het dorpje Flørli aan het Lysefjord. Je kunt er komen met de ferry.

Programma

Dag 1: Stavanger

Comfort Square Hotel

Dag 2: Stavanger

Comfort Square Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen