Ontdek de baai van Tu Long

Beschrijving

Drie dagen op een boot door de prachtige karstrotsen van Bai Tu Long. Je ontdekt de omgeving per kajak, leert meer over de lokale mensen en proeft de smaken van de Vietnamese keuken! 

Bai Tu Long ligt in hetzelfde gebied als het bekende en eveneens prachtige Halong Bay, alleen is dit stukje van de Zuid-Chinese Zee minder bekend bij het grote publiek.

Na je ontbijt in Hanoi reis je in internationaal gezelschap in ongeveer 3,5 uur naar de haven van Hon Gai vanwaar de traditionele houten jonk vertrekt waar je de nacht op zult doorbrengen. Na een welkomstdrankje en de eerste ontmoeting met je medebewoners vertrekt de boot richting de spectaculaire karstrotsen in het smaragdgroene water. 

Lunch en diner worden aan boord geserveerd. Op het dek kun je achteroverleunen met een kopje thee of een vers sapje en genieten van de indrukwekkende landschappen die aan je voorbij trekken.

Je maakt een stop bij het dorp Vung Vieng waar je kunt zien hoe de mensen in deze omgeving het dagelijkse leven aanpassen aan het water van de zee. Huizen en zelfs scholen drijven op het water, zo inventief!

Wanneer het weer het toestaat kun je per kajak of zwemmend de omgeving verkennen. Eenmaal terug aan boord staan er lekkere drankjes en vers fruit voor je klaar. 

In de avond zul je deelnemen aan een echte traditionele kook demonstratie. Je maakt kennis met de smaken van de Vietnamese keuken. Als je het leuk vindt kun je na het diner een film kijken in de lounge. 

De volgende dag zul je na het ontbijt de boot verlaten om te kijken bij de lokale vissers in het Cap La gebied. Je lunch zal vervolgens bestaan uit heerlijke verse vis van de gril. In de middag kun je een frisse duik nemen in het water. 

Na de zonsondergang zal het avondeten aan boord klaar staan. Na het Vietnamese diner krijg je de mogelijkheid om te kijken hoe de inktvissen gevangen worden

Tijdens de laatste dag van deze avontuurlijke tocht ontbijt je op de boot en je kunt, als je dat leuk vindt, deelnamen aan de Tai Chi lessen die op het dek van de jonk gegeven worden.

De gids neemt je mee naar de Thien Canh Son grot. Om hier te komen ga je aan land van een van de karstbergen en zul je eerst over een hangbrug moeten voordat je bij de ingang van de grot komt. 

Na de lunch leg je weer aan in de haven van Hon Gai en wordt je teruggebracht naar Hanoi.

Programma

Dag 1: Bai Tu Long

Garden Bay Premium Cruise

Dag 2: Bai Tu Long

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen