Excursies in Japan

Je kunt geheel naar eigen wens excursies toevoegen aan je reis of eruit halen. Uiteraard adviseren wij je graag! De steden in Japan zijn zo groot dat het haast onmogelijk is om zelf de allerleukste plekjes te ontdekken. Ga daarom samen met een ervaren gids Tokyo of Kyoto ontdekken tijdens een leuke stadstour.

Excursies

Bij al onze rondreizen informeren we je welke excursies er mogelijk zijn. In sommige bouwstenen en rondreizen zijn  excursies inbegrepen. Je kunt ze geheel naar wens toevoegen en verwijderen. Enkele voorbeelden:

 • Trek je wandelschoenen aan en wandel de Yoshida trail die je zal leiden naar de top van de Mount Fuji. Het beklimmen van de heilige berg is een bijzondere ervaring.
 • Altijd al eens een van ‘s werelds mooiste aquaria willen bezoeken? Dat kan in Osaka, hier vind je het bekende Osaka Aquarium waar je de prachtige onderwaterwereld kunt ontdekken.
 • Een authentieke Zen meditatie maak je mee in Hiroshima waar een Japanse monnik je helpt om je houding, ademhaling en geest te harmoniseren.
 • Ook voor waterliefhebbers is Japan geschikt, je kunt de wildernis op Yakushima ontdekken per kajak. Een mooie manier om het prachtige groene eiland te bewonderen.

Excursies in Kyoto

 In Kyoto valt genoeg te ontdekken! Je kunt op eigen gelegenheid de stad door struinen. Met deze excursies ontdek je net iets meer:
 • De Japanse keuken is een van de beste ter wereld en daarom kan je tijdens jouw reis meer te weten komen over deze interessante keuken. Wil jij ook weten hoe je echte typische Japanse gerechten klaarmaakt? Volg dan een Japanse kookworkshop in Kyoto zodat jij thuis een echte dashi-maki tamago (omelet) of een Kenchin miso soep kunt bereiden.
 • In Kyoto kun je ook een oorspronkelijk theeceremonie bijwonen waarbij je alles leert over thee en de wereld achter de Geisha. Toch meer geïnteresseerd in de Japanse sake (alcoholisch drankje)? Ook hier kun je alles over leren in Kyoto en natuurlijk proeven!
 • Tijdens een stadstour met gids bezoek je alle highlights van de stad, waaronder het Gouden Paviljoen en de Heian tempel uit 1095. 

Excursies in Tokyo

Ook Tokyo leent zich goed om enkele typische Japanse activiteiten te ondernemen: 

 • De populairste specialiteit in Japan is toch echt wel sushi, Tokyo is dé stad waar sushi het meest wordt gegeten. In Tokyo kun je dan ook een kookcursus volgen waar je alle ins en outs leert en natuurlijk je eigen gemaakte sushi gaat proeven.
 • Wil je de stad ontdekken? Kies dan voor een stadstour met gids waarbij je langs alle highlights rijdt. Liever een sportieve tour, ga dan mee met de e-assist bike tour waarbij je per fiets de stad verkent.
 • Altijd al eens willen zien hoe Sumoworstelaars hun wedstrijden voorbereiden? Dit is je kans. Van dichtbij kun je zien hoe deze topsporters trainen, hoe ze met elkaar omgaan buiten de hectiek van een wedstrijd en natuurlijk krijg je de kans om ze persoonlijk de hand te schudden.
 • Bezoek je Tokyo met kinderen, dan kan een dagje Disneyland natuurlijk niet ontbreken.