Op pad met NausikaƤ

Nausikaä is geboren met het reisgen en heeft een groen hart! Hier neemt ze ons mee naar haar reiservaringen in China en stelt ze ons Kirgizië voor. 

Reisherinneringen ophalen

Mijn eerste verre reis was in 2015. Toen heb ik met een schoolproject China bezocht en reisden we onder meer naar Hangzhou, Shanghai & Beijing. Vorig jaar ging ik voor het eerst alleen op reis. Hier komt ook mijn mooiste reisherinnering vandaag. Ik was in Sukhothai, Thailand, op fietsuitstap waarbij ik tempels bezocht. Het was laagseizoen en ik was vrijwel de enige toerist. Op en top genieten! Vaak maak ik thuis pad thai en herbeleef ik dit mooie moment.

Waar ik nu liever zou zijn

Als ik dit moment op reis kon zijn, dan was ik op een dakterras in Fez een verse muntthee aan het drinken. Normaalgezien zou ik dit voorjaar op groepsreis gaan met Koning Aap naar Libanon. Ook stond er een studiereis naar Sri Lanka op de planning en zou ik in september met mijn vriend reizen in Peru.

Mijn aanrader

De bestemming die iedereen zeker zou moeten bezoeken is China. Een aparte bestemming met taalbarrière, mooie mix van transportmiddelen, cultuur en natuur. Je komt er in een totaal andere wereld waar heel veel te zien is, wat geen moment gaat vervelen.

Mijn ideale reis

Mijn ideale reis is naar een bestemming waar ik heen ga tijdens de ideale reisperiode met mooi weer, lekker eten, veel wandelmogelijkheden, waar een combinatie van steden en natuur is. Het liefst neem ik geen nachttreinen maar verder reis ik wel zo veel mogelijk met lokale transporten, dus is het best een toegankelijke bestemming.

Ontdek Kirgiziƫ

Kirgizië zou ik een mooie toevoeging vinden aan het YourWay2GO aanbod. Een ongerepte bestemming met veel homestays, prachtige natuur waar je uren kan wandelen. Bovendien is het een erg duurzame bestemming waar ik mooie herinneringen aan heb overgehouden. Aan het Song Kul meer rondwandelen met mooie reflecties op het meer zelf, nadat ik per paard de omgeving verkend had. De avond afsluiten met een verblijf in een yurt bij locals en genieten van hun lekkernijen. Tussen de bliksemschichten door naar het toilethokje in het midden van alle yurts gaan was ook wel een beleving.