Thomas' tips

De wereld is tot stilstand gekomen en door het coronavirus kunnen we momenteel niet reizen. Dromen en herinneringen ophalen kan gelukkig wel vanuit ons huis. Reisspecialist Thomas deelt met ons zijn leukste reisherinneringen. 

Herinneringen ophalen

Mijn eerste reis buiten Europa was in 2009 naar de Verenigde Staten. Ik was toen net 21 jaar en het was tevens mijn eerste vliegervaring. Super spannend! Ik reisde 3 maanden door het westen van de VS. Onder meer San Francisco, Sequoia National Park, Las Vegas, Grand Canyon en Los Angeles stonden op het programma. Als meest unieke reiservaring zou ik kiezen tussen een motortochtje in Vietnam, zeilen van Panama naar Colombia of de onvergetelijke lift per traktor in Marokko.

Wat stond er op de planning?

Mijn reisplannen dit jaar waren een winstersportvakantie en een tweeweekse studiereis naar Costa Rica, waarna ik nog 2 weken naar Nicaragua zou gaan. Om nu een beetje in de reissfeer te blijven, heb ik zonet een Surinaamse bara gegeten en vier ik het weekend met Peruaanse pisco sour. 

Een blik vooruit

Indien reizen momenteel mogelijk was geweest, dan was ik nu in een bergachtige omgeving waar je prachtig kan wandelen en eventueel kan snowboarden. Er staan nog heel wat bestemmingen op mijn wenslijst, van Georgië tot Argentinië en van Japan tot Kirgizië of het unieke Antarctica. Het liefst houd ik een rustig reistempo aan met de mogelijkheid om de bergen in te gaan.

Mijn aanraders

Ik raad iedereen aan om toch zeker Bolivia en Peru te bezoeken. In 2013 heb ik stage gelopen in Peru bij een organisatie die de lokale leefgemeenschappen de mogelijkheid geeft om hun prachtige textielnijverheid op de internationale markt aan te bieden. Als gids heb ik vele reizigers mogen begeleiden en interactie mogelijk gemaakt tussen de reiziger en de lokale Peruaanse bevolking. Dankzij deze extra inkomsten werden de maaltijden van de lokale bevolking gevarieerder, kwam er elektriciteit en nutsvoorzieningen in de dorpen. Peru heeft mijn hart gestolen en misschien binnenkort ook het jouwe.