Reisdocumenten voor Cuba

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig die wij voor je regelen als je via ons boekt.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een internationaal reispaspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je internationale reispaspoort verloopt.

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeentebestuur.

Wij raden je aan om een kopie van je internationaal reispaspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je internationaal reispaspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.internationaal.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Toeristenkaart Cuba

Om Cuba binnen te komen heb je een toeristenkaart (visum) nodig. Wanneer je via ons je reis hebt geregeld, krijg je deze toeristenkaart via YourWay2GO met de reisbescheiden toegestuurd.  

De kosten voor de toeristenkaart zijn € 30,- per persoon.

De toeristenkaart is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Wil je langer verblijven, dan kun je ter plaatse een eenmalige verlenging van nog eens 30 dagen regelen. Houd er rekening mee dat het een tijdrovende klus kan zijn.

Bewijs ziektekostenverzekering

Alle reizigers dienen op de luchthaven in Cuba een bewijs van reisbijstandverzekering te kunnen voorleggen, uitgegeven door een door de Cubaanse overheid erkende verzekeringsmaatschappij. 

Mocht je dit niet kunnen laten zien bij aankomst, word je verplicht om op de luchthaven in Cuba een vervangende ziektekostenverzekering te kopen (met beperkte dekking).   

Het bewijs kan bestaan uit de Bijzondere Reisvoorwaarden van je verzekeringspolis, je verzekeringspolis zelf of een jaarlijkse bijstandskaart.   

Wij raden je aan om de verzekering van te voren af te sluiten. Het is ook mogelijk om je verzekering via YourWay2GO af te sluiten. Wij werken samen met Allianz Global Assistance, dat erkend is door de Cubaanse overheid.