Reisdocumenten voor Jordaniƫ

Voor een reis naar Jordanië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis naar Jordanië krijg je een visum bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een internationaal reispaspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je internationale reispaspoort verloopt.

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeentebestuur.

Wij raden je aan om een kopie van je internationaal reispaspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je internationaal reispaspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.internationaal.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Je dient een toestemmingsformulier op te halen bij je gemeentebestuur. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Jordanië. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit.

Als je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Voor een reis naar Jordanië koop je voor JOD 40,- een visum bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Wij kunnen ook een Jordan Pass voor je regelen. In deze pas zijn het visum en vrijwel alle entreegelden in Jordanië inbegrepen. Geef aan als je daarvan gebruik wilt maken.