Reisdocumenten voor Jordaniƫ

Voor een reis naar Jordanië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis naar Jordanië krijg je een visum bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een reispas die aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je reispas verloopt. 

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationale reispas. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je stadskantioor.

Wij raden je aan om een kopie van je reispas op reis mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je reispas onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Een andere tip: stuur een scan van je reispas naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

 

Reizigers die niet beschikken over de Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) met betrekking tot de voorwaarden omtrent reisdocumenten en visum.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

 

Meereizen kind met ouder met andere achternaam:

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kind ontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Visum

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Jordanië. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Als je over een andere nationaliteit beschikt, dien je een eventueel benodigd visum zelf te regelen.

Voor een reis naar Jordanië koop je voor JOD 40,- een visum bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Geen visumkosten vanaf 1 juni 2015

Met ingang van 1 juni 2015 zijn er geen visumkosten meer als je jouw reis via YourWay2GO hebt geboekt. Voorwaarde is dat je minimaal twee nachten in Jordanië verblijft.