Reisinformatie voor Thailand

Reisdocumenten voor Thailand

Voor een reis naar Thailand dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Kom je met het vliegtuig aan in Thailand, dan heb je voor een reis van maximaal 30 dagen geen visum nodig. 

Beste reistijd voor Thailand

De beste periode om Thailand te bezoeken is van november tot maart. De temperatuur is dan aangenaam (tussen de 25 en 30 graden) en er valt over het algemeen weinig regen.  

Geldzaken in Thailand

De Thaise munteenheid is de baht (THB). In Thailand kun je op veel plaatsen pinnen met je bankpas met Cirrus en Maestro logo. Bij sommige banken kun je geld opnemen met je creditcard (VisaCard, MasterCard).

Feestdagen in Thailand

De feestdagen in Thailand hebben vooral te maken met de seizoenen, het koningshuis en het boeddhisme. Veel feesten zijn gerelateerd aan de stand van de maan en daardoor kunnen de data jaarlijks wisselen.

Bagage en kleding voor Thailand

Tijdens je reis met YourWay2GO maak je gebruik van verschillende vervoersmogelijkheden en daarom raden wij je aan om een rugzak of een zachte koffer op wieltjes mee te nemen. Wat betreft kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).

Dromen over Thailand

Onze individuele rondreizen door Thailand zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Thailand? Lees dan snel verder!